Druge povezave:

 twitter instagram facebook-icon googleplus_256_square_redyoutube-icon

SODRCEK_plakat13_14MODUL
2013/14 | Otroški abonma ŠODRČEK

 

 


OPISI PREDSTAV:


"JANKO IN METKA" 

Družinsko gledališče Kolenc

Režija: Anka Kolenc
Igrajo: Lovro Lah, Anka Kolenc, Tina Tavčar

Janko in Metka nekega dne med igro slišita, kako se mamica in očka pogovarjata o težavah in o revščini. Odločita se, da bosta zato odšla od doma in živela v gozdu, kjer ni trgovin, denarja in ostalih neumnosti. Tam naletita na čarobno hišico, kjer visijo dobrote s sten in strehe. In čeprav ju gozdni prijatelji svarijo, se Janko ne more upreti sladkarijam… Na veliko srečo lahko otroci aktivno sodelujejo pri predstavi. Morda pa jim bo skupaj z Metko uspelo rešiti Janka pred zlobno čarovnico…
Zabavna animacijska predstava traja približno 45 minut.


"MINEŠTRALALA"

Gledališče KU-KUC

Režija in igra: Miša Gerič in Urška Raščan

Pika je zelo žalostna in jezna, čisto vse ji gre narobe. V njeni shrambi je nered, vse ji pada iz rok, ne najde stvari, ki jih išče... Prepričana je, da ima smolo, ker ima samo 5 pik. Če bi jih imela vsaj šest, bi bila srečna. Nato pa se v njeni kuhinji skrivnostno prikaže Maestro Mineštrone, ki zase pravi, da kuha »srečne makarone«. Piki želi pomagati, vendar ji ne more sam, saj je Maestro neviden za vse tiste, ki so nesrečni. Tako njegove vragolije vidijo le otroci, Pika pa ne razume, zakaj se smejijo, ko pa v njeni kuhinji ni nikogar. Maestro pozna recept za mineštro dobre volje, vendar pa potrebuje otroke, ki Piki pomagajo pri sestavinah.

Mineštralala je namenjena majhnim in velikim, čas kuhanja predstave je približno 35 minut.


"JAKA IN SRAKA" + obisk DEDKA MRAZA

Gledališče Unikat

Avtor: Tomaž lapajne
Režija: Vida Bren Cerkvenik
Igrajo: Maja Dekleva Lapajne / Mojca Weber / Lana Klopčič in Tomaž Lapajne Dekleva

Jaka gleda televizijo. Nenadoma televizija ugasne in Jaka se čisto sam odpravi iskat, kdo bi mu lahko pomagal. Morda prijazna gospa iz sosednjega stanovanja ali mirni ribič, ki ga sreča ob jezeru? Morda teta iz elektrarne? Ali mali polžek, ki išče svojo hišico? Na poti mu ves čas nagaja tatinska sraka. Kaj pa če je ona kriva za to, da ne more gledati televizije?

Jaka in sraka je zelo razgibana 40-minutna predstava. V njej nastopajo igralci in lutke, pomemben delež pa ima tudi glasba.

Pride tudi Dedek mraz!


"ČAROVNICA LILI V CIRKUSU"

Družinsko gledališče Kolenc

Režija: Anka Kolenc
Igrajo: Lovro Lah, Anka Kolenc, Tina Tavčar

Lili je nekega jutra ob postelji našla čisto pravo čarovniško knjigo, ki jo je pozabila čarovnica Zurulunda Divjiparkeljc. Vsaka čarovnica si želi videti, kako drugi izvajajo čarovnije in trike. Ko si le priskrbi karto za cirkus, ji jo navihani bratec Leon vzame. Ji bo s čarovnijo in s pomočjo malih prijateljev uspelo dobiti nazaj?

Cirkuška predstava z žongliranjem je nastala po istoimenski knjigi založbe Mladinska knjiga, traja pa približno 45 minut.


"ČEBELICA DEBELICA" 

Gledališče KU-KUC

Režija: Urška Raščan in Miša Gerič
Igrajo: Urška Raščan, Ana Raščan, Miša Gerič

Navihana čebelica ne uboga tete Matice, ki jo želi poučiti o  čebeljih modrostih za varno igro na travniku. S prvim sončnim jutrom poleti med pisane cvetke, kjer naleti na strašnega in lačnega sršena. Navihanka bi skoraj postala njegova čebelja večerja, če ji ne bi pomagali prijatelji, »človeški mladički« iz publike. Vsi, ki se boste posladkali s to humorno predstavo, boste še raje  hodili v vrtec, šolo ali službo. Skupaj bomo spoznali, kako pomembno se je vse življenje učiti, kako je znanje »najmočnejše orožje« posameznika in družbe, kako lepo je pomagati prijateljem in mmmm… kako sladek je cvetni prah!

Ob prigodah navihane čebelice se bomo zabavali približno 35 minut, primerna pa je za otroke od 3. leta naprej.


"HALO, RDEČA KAPICA?" 

Gledališče Unikat

Priredba in režija: Goran Završnik
Igrata: Mojca Weber / Maja Nemec in Tomaž Lapajne Dekleva / Marko Plantan

Nekoč je živela ljubka majhna deklica in kdor jo je videl, vsak jo je imel rad. Najraje pa jo je imela njena babica, ki kar ni vedela, kaj vse bi dala otroku. Nekoč ji je podarila kapico iz rdečega žameta, ki ji je tako lepo pristajala, da od tega časa ni marala nositi ničesar drugega več, in zato so ji vsi rekli Rdeča kapica...

Halo, Rdeča kapica? je sodobna predstava, ki ohranja izvirno zgodbo, a jo postavlja v zabavno igro različnih gledaliških žanrov in stilov. Polurna vesela zmešnjava že znanega in novega.


"GLEDALIŠČE IZ KOVČKA" 

KŠD Štumf, SSG Trst

Režija: Dejan Spasić
Igra: Luka Cimprič/ Romeo Grebenšek

GLEDALIŠČE IZ KOVČKA je interaktivna, otroška gledališka predstava z enim igralcem, ki obnavlja znane Grimmove pravljice. S svojim kovčkom potuje iz pravljice v pravljico, iz predstave v predstavo, kjer skupaj s svojim prijateljem Volkcem (lutka) in z otroki gledališko obnavlja znane pravljice. Otroci tako poskrbijo za zvočno kuliso v določenih prizorih, oživljajo določene predmete in se preizkusijo tudi kot igralci (7 kozličkov, 7 palčkov).

Namenjena je predvsem najmlajšim, ki se z gledališčem šele spoznavajo in jim skozi princip »igranja z gledališčem« omogoča drugačen, neposreden stik z njim. Predstava traja približno 45 minut.


 "ODISEJA" - ČAROVNIŠKA PREDSTAVA ZA OTROKE

Čarodej Sam Sebastian
Režija in izvedba: Čarodej Sam Sebastian

Interaktivna predstava za otroke ODISEJA skozi potovanje po čarobnem domišljijskem svetu, polnem neverjetnih čarovnij in smešnih komičnih zapletov, premišljeno spodbuja otrokovo aktivno opazovanje in odzivanje, domišljijo, sodelovanje, logično kognitivno razmišljanje in javno nastopanje. Čarodej Sam Sebastian je poklicni čarodej z več kot dvajsetletnimi odrskimi izkušnjami. Dolga leta že nastopa za otroško občinstvo, za kar je posebej specializiran in njegove predstave so zato strokovno prilagojene starosti otrok. Je edini čarodej za otroke v Sloveniji, ki je v zadnjih desetih letih za svoje ustvarjalno delo prejel več mednarodnih nagrad strokovnih žirij, prav tako je nastopil že dvatisočkrat v dvanajstih različnih državah, s čemer sodi v sam vrh čarobne umetnosti pri nas.


 

Sodrcek2013-03