Druge povezave:

 twitter instagram facebook-icon googleplus_256_square_redyoutube-icon

2017/18 | otroški abonma Šodrček

 

 

 

OPISI PREDSTAV:


 

11. 10. 2107
PEPELKA - čisto prava pravljica
Pepelka pride med nas, če resnično verjamemo v pravljice. In mi verjamemo vanje! Sledimo ji povsod: ko jo mačeha in polsestra zmerjata, ko je žalostna in ko ji dobra vila omogoči, da pride na ples. Izberemo princa in lakaje in zaplešemo skupaj s Pepelko. In ker mlada dama izgubi čeveljček, jo skupaj s princem lahko najdemo. Pa naj še kdo reče, da pravljice ne obstajajo!

Izvedba: Družinsko gledališče Kolenc
Igrajo: Anka Kolenc, Lovro Lah, Tina Tavčar


15. 11. 2017
POJTE, POJTE DROBNE PTICE - ljudske pesmice na gledališki način
Legendarnim pesmicam, ki jih je že pred leti izbrala Kristina Brenkova, ilustrirala pa Marlenka Stupica, so ustvarjalci vpihnili še odrski značaj in ljudske miniature povezali v zgodbe o materialni nenasitnosti in ošabnosti. Čeprav gre za prikaz drugega časa in vsebin, ki jih mnogi otroci danes ne poznajo več, od žetve na polju, do mlinarja in semenjskih norčij, pa zgodba o zaprtih pticah in trudu za njihovo izpustitev, otroke skuša učiti o nečem, kar do pravega ključka privede še danes: o vztrajnosti.

Izvedba: Gledališče Lalanit
Igrata: Luna Ornik in Andrej Fon


13. 12. 2017
REDO IN LJUBA ZA MIZO - slastna predstava o bontonu pri jedi
Joj, letos spet nova zmešnjava! Redo Ljubo prav prijazno povabi na zgodnjo večerjo, Ljuba pa prav nesramno vse uniči. Kaj ni čudno, da nekateri še kar ne znajo držati vilic, juho glasno srebajo, poleg tega pa se zmrdujejo nad zeleno solato? Z veliko mero potrpljenja se bomo lotili bontona za mizo.

Izvedba: ŠODR Teater
Igrata: Petra Grunfeld, Lejla Žorž


17. 1. 2018
PIKA IN CENE V PRAVLJICI - predstava o res zelo pomembni stvari
Nekoč sta šla Pika Nogavička in lump Cene skupaj v pravljico. Prehodila sta gozdove, grajska dvorišča, majhne lesene kočice, srečala volka, babico, Sneguljčico, Rdečo Kapico, palčke, Jankota in Metko, coprnico in celo dinozavra. Na staro podstrešje sta s seboj prinesla vse lepo, kar nam pravljice lahko dajo in nekaj eurov. S pravljice sta se vrnila drugačna. Tako, kot se bomo tudi mi, ko bomo po koncu predstave zapustili staro podstrešje vile Čira čara.

Izvedba: Gledališče KU KUC
Igrata: Urška Raščan, Jože Pongračič

14. 2. 2018
ŠKRATKA NA DELU - nagajiva škratastična dogodivščina
Jole in Bole sta dva čisto navadna, radoživa in nagajiva škrata. Jole je tiskarski škrat in najraje krade črke in kdaj pa kdaj tudi kakšno celo besedo, in sicer z dobrim namenom, da se ljudje naučimo natančnosti in pozornosti. Bole pa je gozdni škrat in kar tako, iz čistega dolgega časa, nagaja gozdnim živalim in vsem drugim obiskovalcem. Jole ve, da lahko nagajamo samo za igro, za veselje ali za dober namen, zato je nekega dne naredil čudovit škratastičen načrt … 

Izvedba: Družinsko gledališče Kolenc
Igrata: Lovro Lah, Tina Tavčar


14. 3. 2018
PRAVLJICA O ZLATEM LONČKU - in o skrivnosti razvrščanja odpadkov

Nekega dne Kaja in njen bratec Rok na izletu najdeta izgubljeni zemljevid do omenjenega zaklada. Takrat pa se za njiju prava dogodivščina šele začne. Kmalu prispeta do skrivnostnega smetišča... Ob iskanju čudežnega zlatega lončka doživimo mnogo zanimivih pripetljajev...


Izvedba: Gledališče Smejček

Igrata: Janja Srečkar, Jan Sebastian Srečkar



11. 4. 2018
TINKO POLOVINKO - nepozaben izlet z junakom Janeza Bitenca
Tinko je poseben fant, ki si zjutraj obleče samo eno hlačnico, en rokav, eno nogavičko in en čevelj. Umije si samo spodnje zobke, popije samo pol kozarca mleka in pride samo do pol poti v šolo. Ker vidi polovico sveta takšnega, kot je zares, polovico pa takšnega, kot si ga želi. Mogoče je Tinko celo polovični junak, saj moramo drugo polovico junaštva dopolniti sami. 

Produkcija: Zavod KULT
Igra: Žiga Čampelj

16. 5. 2018
ČUDEŽNI PRALNI STROJ - o najboljših prijateljih in sprejemanju drugačnosti
Zgodba se dogaja v kopalnici deklice Polonce. V njej stoji star pralni stroj, ki ga je oživila Polončina ljubezen. Postal je čudežni pralni stroj, ki z vsakim pranjem Polonci pričara drugega pravljičnega junaka. Iz stroja pokukajo snežinka Minka, dvorski norček Zvonko in hudobna čarovnica Črnomila. Naj vas opozorimo: po ogledu predstave boste na svoj pralni stroj gledali drugače!

Izvedba: Miškino gledališče
Igrajo: Miša Gerič Špacapan, Ana Raščan, Luka Slavic



 

Vse predstave so primerne za otroke od 3. leta starosti in trajajo od 30 do 45 minut.

Cena posamezne predstave je 5 EUR/ osebo (vstopnina velja tako za najmlajše obiskovalce, kot tudi za njihove starše ali spremljevalce).

V primeru dodatnih vprašanj lahko kadarkoli pokličete Tino na telefonsko številko: 070 /616 - 285, lahko nam pišete na sodr.  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , marsikaj uporabnega pa lahko poiščete tudi na naši spletni strani ali pa na Facebooku


Veseli bomo vašega obiska, da se skupaj česa novega naučimo in veliko doživimo!