Druge povezave:

 twitter instagram facebook-icon googleplus_256_square_redyoutube-icon

palkat16_17modul
2016/17 | Otroški abonma Šodrček







OPISI PREDSTAV:


 

 »Ovčka na večerji« - prisrčna predstava o lačnem volku in nebolgjeni ovčki

Družinsko gledališče Kolenc

Režija: Družinsko gledališče Kolenc

Igrata: Anka Kolenc, Lovro Lah

Strašni volk je bil strašno lačen. Takrat je potrkalo. Pred vrati njegove hiške je stala nebogljena ovčka. Volku so se pocedile sline in že je zavohal ovčjo obaro. Povabil je ovčko k sebi ... in ... in - čeprav je bil volk velik in močan, se od takrat čisto nič več ni zgodilo po njegovi volji. Pravzaprav se je od takrat čisto spremenil. Le kako se je to zgodilo?

 

 »Mehurčki« - radožive pesmice otona Župančiča

Gledališče Bičikleta

režija in lutke: Barbara Bulatović

Igra: Brigita Leban

Otroške pesmice Otona Župančiča poznane tako staršem kot otrokom, so se  ujele v lutkovni čebelnjak. Prav ta Zmaj, ki leti visoko, visoko in tiste Žabe, ki so čakale na dež. Tudi Zima zima bela, ki je rada pela, Stari medo je prišel po polno skledo meda  in prispelo je Pismo iz daljne dežele. Ter seveda naš in vaš Ciciban s čebelo, ki rad skoči Na koleno in  si umije roke, ko mu ptičica tako veleva. Pa tudi ko je zaspan, se prikrade k nam.

 

 »Redo in Ljub v gledališču« - zabavna dogodivščina o bontonu v gledališču

ŠODR Teater

Izvedba: ŠODR Teater

Redo in Ljub sta najboljša prijatelja, ki svet najraje odkrivata skupaj. Vsak po svoje sta samosvoja, zato ima vsak njun izlet kak smešen ali pa hud zaplet! Tokrat se odpravita v gledališče na čisto pravo predstavo, kjer vsak iz svojega konca skozi pisane dogodivščine ugotovita, da gledališče ni vedno igrišče!

 

 »Ostržek«

Gledališče Smejček

Ko stari izdelovalec lutk Pepe napravi eno svojih največjih mojstrovin, Ostržka, ga tako vzljubi, da se odloči, da ga nikoli ne bo prodal. Zgodi pa se še več: ko se zvezda utrne, z neba prileti dobra vila in mu izpolni željo: Ostržka spremeni v fanta. Vendar pa mora Ostržek prestati cel kup preizkusov, preden bo lahko za vedno postal pravi fant…

 

 »Zaljubljeni Petrček« - čisto prava zaljubljena predstava

Družinsko gledališče Kolenc

Režija: Družinsko gledališče Kolenc

Igrajo: Anka, Kilenc, Lovro Lah in Tina Tavčar

Petrček je do ušes zaljubljen, vendar svoji izvoljenki nikakor ne more povedati, da jo ima rad. Čarovnica Rezka pa pozna rešitev: če na kamnitih mlinih zmelješ les smreke in bukve in temu, kar dobiš, dodaš vodo, lahko izdelaš papir in nanj napišeš, česar ne moreš izgovoriti! Zaljubljena predstava, skozi katero se naučimo, kako nastane papir – brez katerega ne bi mogli pisati ljubezenskih sporočilc. In še namig: zgodba ima srečen konec!

 

 »Dino in čarobni toni« - izjemno poučna predstava o glasbilih

Gledališče Ku- Kuc

režija: urška Raščan

Igrata: Joži Pongračič, Urška Raščan

Dino se je ponesreči znašel v čisto neznanem kraju in času - s časovnim strojem je priletel naravnost iz Krede na donečo činelo in zbudil škrata Tonija, ki živi na podstrešju glasbene šole...Njegova našičena ušesa so slišala BUM in TRESK in sredi kopice glasbil našla malega in prestrašenega dinozavra Dinota.

 

 »Gusarsko gledališče kapitana Dade« - interaktivna gledališka pustolovščina

KUD Ljud

režija: Vida cerkvenik Bren

Igrata: Grega Močivnik, Nika Gabrovšek

Kapitan Dada je brez ladje in posadke, iz spomina mu je umanjkal tudi cilj ekspedicije, nima zemljevida do zaklada, nima ne kompasa ne sekstanta, ima pa hudega mačka in morsko bolezen...pobegnila mu je lažniva papiga, da o opisi sploh ne govorimo...ker nima desne noge, vstaja z levo...

 

 »Skoraj najboljši cirkus« - pisana poslastica za konec sezone

Teater CIZAMO

Beni in Zupi sta prepričana, da nastopata z najboljšo cirkuško predstavo na svetu. Seveda se jima načrti, v največje veselje gledalcev, podrejo že takoj na začetku. Pa kaj potem. Morda to res ni najboljša predstava, vendar ob pomoči otrok postane skoraj najboljši cirkus na svetu!"GREMO NA VLAK"

 

 

plakatsodrceklevopredstave

 

Vse predstave bodo ob sredah ob 18. uri v Ljudskem domu Šentvid. Cena abonmaja ŠODRČEK (osem predstav) je 25 EUR/ osebo. Za štiri in veččlanske družine smo pripravili družinski popust: cena abonmajske vstopnice je 20 EUR/ osebo.

Cena posamezne predstave je 5 EUR/ osebo (vstopnina velja tako za najmlajše obiskovalce, kot tudi za njihove starše ali spremljevalce).

Informacije: 040 472 224 (Tina) ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

Veseli bomo vašega obiska, da se skupaj česa novega naučimo in veliko doživimo!