Druge povezave:

 twitter instagram facebook-icon googleplus_256_square_redyoutube-icon

Sodrovcek1516modul
2015/16 | Otroški abonma Šodrček

 

 

 

OPISI PREDSTAV:



»POGUMNI JELEN« - čisto prava eko predstva
Družinsko gledališče Kolenc
igrata: Anka Kolenc, Lovro Lah ali Janja Srečkar

Jelen je ekolog. Skrbi ga, ker ljudje tako grdo delajo z okoljem. Povsod ležijo smeti in jelen je odločen, da bo to spremenil. Odpravi se v mesto, kjer seveda spozna, da stvari sploh niso rožnate. Spozna Matica, ki mu je dolgčas in iz zabave onesnažuje okolje...kaj storiti?


»VELIKI STRAH MALEGA TIGRA« - so zdravniki res bav bav?
Gledališče KU-KUC
igrajo: Urška Raščan, Ana Raščan ali Miša Gerič Špacapan

Mali tiger zboli za neznano boleznijo in obiskati mora zdravniško ordinacijo...Ojeeej. Tresejo se mu kolena, stiska ga v želodčku in v grlu nosi cmok...Še dobro, da so v čakalnici otroci, ki mu pomagajo razvozlati veliko strašljivo uganko o tem, kaj s skriva za velikimi belimi vrati...


»IFIGENIJA IN ALEKSANDER« - klovnovska predstava
Gledališče Unikat
igrata: Eva Škofič Maurer in David Dolamič

Veselo in iskrivo potovanje po pravljicah s klovneso Ifigenijo in klovnom Aleksandrom. Pravljice še nikoli niso bile tako zabavne!
Pride tudi Dedek mraz!


»OSKAR IN PRIJATELJI« - popotniška dogodivščina
Društvo GUD SOS
igrata: Mišo Mićić (Oskar) in Marko Ujc (animator lutk) 

Oskar je čisto pravi svetovni popotnik, ki malim gledalcem že takoj na začetku gledališkega potovanja postreže s pozdravi v različnih svetovnih jezikih. In ko že pričakujemo, da se bomo vsi skupaj z njim popeljali po skrivnih deželah in odkrivali svetovna čudesa, Oskar izgubi zemljevid. Na srečo ima veliko dobrih prijateljev, ki mi v težavah radi priskočijo na pomoč..


»TURJAŠKA ROZAMUNDA« - Prešernova pesnitev malo drugače
Družinsko gledališče Kolenc
igrajo: Lovro Lah, Anka, Kolenc, Tina Tavčar, Janja Srečkar

France Prešeren je lahko zanimiv in zabaven tudi za najmlajše. V predstavi bomo skupaj spoznali napeto zgodbo o Ostrovrharju, Rozamundi in lepi Lejli ob tem pa ugotovili, da pesmi sploh niso dolgočasne, ampak zelooo zanimive...


»ŽABJI KRALJ« - si upamo poljubiti žabca?
Gledališče Smejček
igrata: Janja Srečkar in Jan Sebastian Srečkar

Najmlajša kraljeva hči ima vse, kar bi si lahko želela....no, dokler ji zlata žoga ne pade v vodnjak.V zameno, da ji žogo prinese, obljubi prijateljstvo neznanemu žabcu. Vendar takoj, ko ji žabec željeno žogo izroči, princesa pozabi na obljubo. Žabec pa se seveda ne vda kar tako..


»PUTKA ZDRAVKA IN ZAJČEK SLADKO« - velika slastna lizika
Zavod enostavno prijatelji
igrata: Damjana Goter in Uroš Lavrič

Se sprašujete, kako bi otrokom dopovedali, da preveč sladkarij povzroča težave z zdravjem? Če je temu tako, vam predlagamo, da k sebi povabite Putko Zdravko. Na ekološki kmetiji živeča in z vsemi naravnimi rešitvami oborožena vam pri tem lahko pomaga...


»ŽIVALI NA OBISKU« - prav posebno presenečenje
Družinsko gledališče Kolenc

Zadnja abonmajska predstava bo prav posebna. V njej ne bodo nastopali ljudje, ampak čisto prave živalice...najprej bomo reševali uganke, potem pa jih bomo celo uro lahko božali in spoznavali od čisto blizu. Kača, krastača, tenrek in ostale živalice že komaj čakajo, da pridejo na obisk! Primerno za vse , male in velike:)


 

 

Sodrovcek2015_PLAKAT-011podopisi