Druge povezave:

 twitter instagram facebook-icon googleplus_256_square_redyoutube-icon

SODRCEK_plakat14_15MODUL-
2014/15 | Otroški abonma ŠODRČEK

 


 

OPISI PREDSTAV:


"ČAROBNI KLOBUČEK"
Družinsko gledališče Kolenc
Režija: Družinsko gledališče Kolenc
Igrajo: Lovro Lah, Anka Kolenc

Tinček je imel čarobni klobuček, s katerim je spravljal v smeh vsakega, ki ga je srečal. Nekega dne pa mu je veter odpihnil klobuk in Tinček je postal zelo nesrečen. Ker mu je bilo v veliko veselje, da je lahko razsvetljeval ljudi, je dolgo časa zavzeto iskal svoj klobuček. Med iskanjem je doživel tudi veliko zanimivih in nenavadnih dogodivščin. Klobuček se mu je ves čas izmikal, a ko ga je s pomočjo otrok in lune našel, je bilo življenje za Tinčka spet ena sama sreča.


"RDEČA KAPICA"
KŠD Štumf
Režija: Dejan Spasić
Igra: Luka Cimprič in Anže Zevnik 

Predstava RDEČA KAPICA je zasnovana kot zgodba dveh klovnov, ki ju otroci zasačijo na prizirišču en teden prezgodaj. Sicer pripravita gledališki letak, kjer se otrokom opravičujeta in jih prosita naj pridejo naslednji teden, a žal prepozno: otroci so že tu in predstava se mora začeti! Naša dva klovna (Marjan in Brane) se morata nekako znajti, pa čeprav pravljice o Rdeči kapici ne znata še čisto »na pamet«. Na razpolago imata staro knjigo pravljic, gledališko stojalo z oblekami, nekaj rekvizitov (vrv, klobuki, glasbila,..) in seveda sebe – svojo domišljijo. Po klovnskem uvodu se predstava presenetljivo zasuče v mjuzikl, ko se Rdeča kapica in volk srečata v gozdu in se nadaljuje kot lutkovna predstava, ko Marjan med igranjem Rdeče kapice, ki zaspi v gozdu, tudi sam zaspi na odru! Potem, ko se Marjan končno zbudi, jima s pomočjo mnogih preoblek in kljub različnim komičnim zapletom, uspe odigrati vse vloge; in tudi s pomočjo otrok pravljico in predstavo pripeljati do srečnega konca.


"GREMO NA VLAK" in obisk Dedka Mraza
Gledališče Unikat
Režija: Goran Završnik
Igrajo: Tomaž Lapajne Dekleva, Mojca Weber 

Živahne melodije nas popeljejo v čas charlestona – naš junak potuje k svoji teti, a zamudi vlak. Medtem, ko čaka naslednjega, mu ukradejo denarnico. Prijazni klošar in nežna prodajalka vijolic ga poskušata potolažiti, a šele nerodni policaj, ob pomoči otrok, ujame tatu, ki mu vrne denarnico. Veselo se povzpne na vlak in odpotuje h teti, ki ga že nestrpno pričakuje.


"KRAVICA IN KISLICA"
Gledališče KU-KUC
Režija in scenarij: Urška Raščan
Igrata: Urška Raščan (Kravica) in Luka Slavic (Gospod Policaj)

Nepozabna komedija o kravici in gospodu policaju nikogar ne bo pustila ravnodušnega. Simpatična kravica, ki pripravlja svojo mlečno stojnico za prav posebno »akcijo« in strogi gospod policaj, ki želi, da sta v njegovi ulici red in disciplina, vas bosta spravljala v smeh, otroci pa bodo neizmerno uživali ob simpatičnih potegavščinah kravice ter nerodnostih gospoda policaja, ki ga bodo s skupnimi močmi poskusili prepričati, da prijateljski objemi čudežno delujejo in da ples in dobra volja pozdravijo še tako kisel obraz.


"POVODNI MOŽ"
Družinsko gledališče Kolenc
Režija in priredba: Družinsko gledališče Kolenc
Igrajo: Lovro Lah, Anka Kolenc, Martin Vogrič Dežman, Petra Grünfeld, Janja Srečkar

Povodni mož je bil zaljubljen v prevzetno Uršiko. Ali lahko zgodbo prenesemo tudi v današnji čas? Seveda! In če si natančno ogledamo zgodbo, ugotovimo, kako se takim deklicam godi. Pride povodni mož in jih vzame. Predstava je narejena po Prešernovi pesnitvi. Konec ni tragičen, saj se glavna junakinja odloči, da ne bo več prevzetna, mi pa doživimo čudovito potovanje v pravljico in postanemo del nje.


 "PRAVLJICA O LETEČEM KOVČKU"
Gledališče Smejček
Režija: Gledališče Smejček
Igrata: Janja Srečkar, Anja Zorko

Anabela je deklica, ki najraje na svetu pleše! Ampak namesto vpisa v kakšen pomemben plesni klub je od staršev dobila – star, zaprašen kovček! Ko ga odpre, najde notri pravljično knjigo.. Ob ogledu predstave se na zabaven način naučimo nekaj osnov baleta, dvornega plesa in orientalskega plesa.


Pika Nogavička in Gusar Val: "POTOVANJE NA OTOK ZAKLADOV"
Zavod Enostavno prijatelji
Igrata: Senta Ančimer (Pika Nogavička), Uroš Lavrič (gusar Val)

Pogumni gusarski kapitan Val je našel strgan starodavni zemljevid, ki vodi do otoka zakladov. V pristanišču vkrca posadko in skupaj odpotujejo na otok Taka Tuka. Misleč, da jih na otoku čaka Zamorski kralj, da mu vzamejo manjkajoči del zemljevida. Na veliko presenečenje vseh pa ga pričaka najbolj zabavna, najmočnejša in vseh ukan polna Pika Nogavička. Ne samo, da Pika prelisiči kapitana, celo njegovo ladjo si sposodi in z otroki odpluje na otok ČUNGA-LUNGA. A tudi gusar Val, vajen morja in ukan, ima svoj skrivni načrt. Konca ne smemo izdati, lahko samo povemo, da je srečen.


ČAROVNIŠKA PREDSTAVA ZA OTROKE
Čarovnik Grega

Čarovnik Grega je že več kot dve desetletji prisoten na slovenski čarovniški in glasbeni sceni in brez dvoma sodi v sam vrh ustvarjalcev in izvajalcev za otroke. Njegove predstave so edinstvene – prepletene so s čarovnijami, avtorsko glasbo, petjem, igranjem in animacijo. Na odru ni nikoli sam. Z otroki pleše in poje, šteje, kiha, skače in plava, telovadi, cepeta in se zvija, žgečka, čara in se uči čarobnih besed. Zabave s Čarovnikom Gregom so vrhunsko doživetje in zabava za otroke.


 plakat_abonma_14_15-