Druge povezave:

 twitter instagram facebook-icon googleplus_256_square_redyoutube-icon

SODRCEK_2012_13MODUL
2012/13 | Otroški abonma ŠODRČEK





OPISI PREDSTAV:

"GREMO NA VLAK"
Gledališče Unikat
igrata: Mojca Weber in Tomaž Lapajne Dekleva 
 
Živahne melodije nas popeljejo v čas charlestona - naš junak potuje k svoji teti, a zamudi vlak. Medtem, ko čaka naslednjega, mu ukradejo denarnico. Prijazni klošar in nežna prodajalka vijolic ga poskušata potolažiti, a šele nerodni policaj, ob pomoči otrok, ujame tatu, ki mu vrne denarnico. Veselo se povzpne na vlak in odpotuje teti, ki ga že nestrpno pričakuje. Gremo na vlak je živahen muzikal - poln veselih melodij in razigrane koreografije. Predstava traja 30 minut.


"SNEGULJČICA"

Družinsko gledališče Kolenc
Igrajo: Lovro Lah, Tina Tavčar, Anka Kolenc, Zvone Kolenc
Sneguljčica mora zbežati pred mačeho v gozd. Mali prijatelj, ki ne pozna pravljice, ob pomoči gledalcev poskuša rešiti, kar se rešiti da. Toda Sneguljčica naredi vse narobe: ne posluša palčkov, verjame starki, poje jabolko, … in se zgrudi mrtva. No, skoraj mrtva, … kajti ob pomoči pogumnega prijatelja in vseh gledalcev poiščemo tistega, ki ima Sneguljčico zares rad. Predstava traja 45 minut.


"OD KOD SI, KRUHEK?" in obisk Dedka mraza
Gledališče Unikat
igrajo: Mojca Weber, Tomaž Lapajne Dekleva in Rok Kosec 
 
Deklica Ana najde v žemljici zlat prstan. Kdo ga je izgubil? Lažnivi trgovec? Morda prijazni pek? Ana obišče še mlinarja in kmeta, pri tem pa se kot za šalo nauči, kako nastane kruh. Muzikal se v hitrih ritmih in skupnem petju z otroci srečno zaključi v 35 minutah. Po predstavi bo prišel tudi Dedek mraz. 

 
"OBUTI MAČEK"
Družinsko gledališče Kolenc
igrajo: Anka Kolenc, Tina Tavčar in Lovro Lah

Nekoč je živel mlinar, ki je imel tri sinove, poleg njih pa še mlin, osla in mačka. Ko je mlinar umrl, je najstarejšemu sinu zapustil mlin, srednjemu osla, najmlajšemu sinu, Štefanu, pa mačka. Štefan, je bil sprva žalosten, ker je dobil najmanj, maček pa je nenadoma spregovoril in ga potolažil: »Če mi daš narediti škornje, da se bom lahko obnašal kot človek, ti bom pomagal!« In tako se je začelo zanimivo popotovanje do sreče...
Predstava traja 45 minut.


"VOLK IN SEDEM KOZLIČKOV"
KŠD Štumf in ŠODR teater 
Igrata: Žiga Udir in Primož Forte

Predstava VOLK IN SEDEM KOZLIČKOV je zasnovana kot zgodba dveh igralcev, ki ju otroci nepripravljena zasačijo na prizorišču. Čeprav pravljice še ne znata čisto »na pamet«, se morata znajti in predstavo nekako odigrati. Na razpolago imata staro knjigo pravljic, lutke, gledališko stojalo z oblekami, nekaj rekvizitov in sedem kozličkov. Z veliko mero igralske iznajdljivosti jima kljub različnim komičnim zapletom uspe pravljico in predstavo naposled pripeljati do srečnega konca. Predstava traja 50 minut.


"PRAVLJIČNA URA BABICE PRA, KI SPLOH NE PRIČAKUJE TIGRA"
Gledališče Unikat
igrata: Maja Dekleva Lapajne in Marko Plantan
 
Babica Pra je pravljičarka, ki otrokom pripoveduje pravljico o Trnuljčici. A med pripovedovanjem se v občinstvu pojavi tiger! In kakšno zmedo dela! Babica Pra sploh ne more povedati pravljice do konca! Mogoče ji pa lahko prav tiger pri tem pomaga... Tiger in Trnuljčica, gre to skupaj? Predstava, polna nepričakovanih zasukov in neprestanega sodelovanja občinstva, kratkočasi 30 minut. 


"CESARJEV SLAVEC"
Družinsko gledališče Kolenc
Igrajo: Tina Tavčar, Lovro Lah, Anka Kolenc

Tina ima kužka, ki se ji je zdel prvi teden zelo zabaven. Zdaj pa ga ne mara več, saj je z njim preveč dela … Za domačo nalogo mora prebrato knjigo o cesarjevem slavcu. Skozi napeto zgodbo spozna, kako pomembno je imeti prijatelje, ki so ti pripravljeni v najtežjih trenutkih priskočiti na pomoč. Tina na koncu ugotovi, da tudi njen kuža ni samo igračka, ampak pravi prijatelj. Predstava traja 45 minut.


+ PREDSTAVA PRESENEČENJA !

 
 
abonma_2012